Schenkingen en kunstwerk

Op 8 juli 2011 heeft gedeputeerde Bart Krol een door de Stichting aangeboden kunstwerk onthuld.
Het kunstwerk is geplaatst in het land ten westen van de Joostenlaan (halverwege tussen Haarpad en Parkweg). Het kunstwerk vormt een aandenken aan de landbouwers die dit gebied eeuwenlang hebben bewerkt. Het kunstwerk bestaat uit een zestal elementen die het vroegere primitieve agrarische leven in herinnering roepen. Onder meer ziet u een melkende broerin onder een koe en een boer met een zeis.

Dankzij de sponsors (gemeente Utrecht, provincie Utrecht en commissie Stad en Land Utrecht) is dit kunstwerk gerealiseerd. Als Stichting hebben wij zelf ook een bescheiden bijdrage in de kosten geleverd. Het kunstwerk is vervaardigd door de kunst/siersmederij van Rein Tupker uit Soest.

Het kunstwerk heeft tot op heden tot zeer veel positieve reacties geleid. De Stichting heeft voorts een zomereik geschonken die inmiddels bij het kunstwerk is geplaatst.

Met het aanbieden van dit kunstwerk willen wij een periode van ruim 10 jaar intensieve betrokkenheid bij de totstandkoming van het natuur- en recreatiegebied Haarzuilens afsluiten. Er lopen nog een paar actuele zaken, zoals de verdere uitwerking van de plannen rond recreatie om de stad, de uitbreiding van de golfbaan en het parkeren bij grote evenementen op het terrein van kasteel de Haar. Die zaken gaan we verder op de voet volgen en indien nodig zeker ook bijsturen totdat deze zijn bijgesteld.

Hieronder de start en ontwerpen van het kunstwerk door Rein Tupker.

 

De opening van het kunstwerk met genodigden.

Geplaatst in actueel.