header-952x216

 

Bruggen in het plan Wielrevelt.

Over de watergang langs de Joostenlaan en bij de recreatieplekken langs de Haarrijnse Plas zijn een vijftal bruggen aangelegd die eerst niet toegankelijk waren voor invaliden, ouders met kinderwagen etc. De bruggen langs de Joostenlaan moesten aan een doorvaarthoogte van een meter en een breedte van twee en halve meter voldoen voor een goede doorgang met kano's, schaatsen etc.

Brug Haarrijnse plas

 

 

Als stichting hebben wij het initiatief genomen om deze bruggen aan te passen, zodat deze bruggen wel toegankelijk zijn voor minder validen. 

 De Provincie heeft er op ons verzoek in toegestemd om alvast twee bruggen langs de Joostenlaan zodanig aan te passen dat deze voor een ieder toegankelijk worden. 

Daarmee wordt bereikt dat ook invaliden, rolstoelgebruikers, ouders met kinderwagens van deze twee bruggen en de achterliggende wandelpaden gebruik kunnen maken. 

Een brug die nog niet is aangepast willen wij graag verplaatsen naar de Dorpsstraat om wandelaars en fietsers die vanaf Vleuten naar de Joostenlaan willen een veiliger route te kunnen bieden. Wij zijn hierover in overleg met de gemeente, de provincie en Natuurmonumenten.