header-952x216

Pleisterplaatsen

In de boerderij De Lage Hoeve aan de Thematerweg is tijdelijk de manege de Castellumruiters gehuisvest. Deze manege verhuist waarschijnlijk naar een nieuwe locatie in Reijerscop.  Dit gaat nog minstens een jaar duren omdat het bestemmingsplan moet worden aangepast.
Het ligt in de bedoeling dat deze boerderij op termijn wordt omgebouwd tot een pleisterplaats voor recreanten. Voor de invulling van deze pleisterplaats is gekozen voor een kinderboerderij met 100-150 geiten, varkens, kippen etc. Er komt ook een landwinkel en een horecavoorziening.lage-hoeve

In de boerderij aan de andere zijde van de Thematerweg (nr. 10), waar Natuurmonumenten in de toekomst kantoor gaat houden, komt ook een pleisterplaats. Hier komt boerderij "Wielrevelt" met oude koeienrassen, een brasserie, een speeltuin, een biologische winkel, zaalruimte en een kook/bakhuis met als exploitant Reinaerde.


Aan de westzijde van de Verlengde Parkweg komt een nieuw te bouwen herberg/pension genaamd "Kannen en Kruiken". Deze pleisterplaats komt aan de Vleutense wetering te liggen met restaurant, terras, kanoverhuur, speeltuin en 8 kamers voor overnachtingen.